Vylepšený posúch s vajíčkom

Pod vylepšením si môžeme predstaviť všetko možné. Samozrejme  každého z nás je to o niečom inom. Pre mňa je to o pestrosti, chuti, sýtosti, a hlavne kvalite. Preto si na posúchy natriem čerstvé pesto z medvedieho cesnaku a dokončím s volským okom, aby to celé malo šťavu. Na posúchy vyberám ľahšiu špaldovú múku.

1.      Zmiešame múku s vodou a olivovým olejom a vypracujeme okrúhle posúchy.

2.      Opečieme posúchy na ghee, alebo olivovom oleji.

3.      Vymixujeme si čerstvé pesto spojením všetkých ingrediencií.

4.      Servírujeme posúchy potreté pestom na vrchu s vajíčkom na mäkko, alebo s volským okom.

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte medvedí cesnak, kľudne zameňte za bazalku, alebo petržlen.
·         S múkou sa tiež môžete pohrať, zaujímavá je aj cícerová.
·         Namiesto vajíčka môžete použiť čerstvý rozdrobený syr, alebo aj zapiecť korbáčiky

Čas prípravy: 15min
Počet porcii: 10-12 ks
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

200gšpaldová múka hladká
100gcelozrnná špaldová múka hladká
2PLmaslo/olivový olej
3dclvlažná voda
morská soľ
100gmedvedí cesnak
50gorechy podľa chuti
50gsyr Grana Padano nastrúhaný
1,5dclolivový olej
1PLcitrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography