Vylepšený posúch s vajíčkom
Pod vylepšením si môžeme predstaviť všetko možné. Samozrejme každého z nás je to o niečom inom. Pre mňa je to o pestrosti, chuti, sýtosti, a hlavne kvalite. Preto si na posúchy natriem čerstvé pesto z medvedieho cesnaku a dokončím s volským okom, aby to celé malo šťavu. Na posúchy vyberám ľahšiu špaldovú múku.
1. Zmiešame múku s vodou a olivovým olejom a vypracujeme okrúhle posúchy.
2. Opečieme posúchy na ghee, alebo olivovom oleji.
3. Vymixujeme si čerstvé pesto spojením všetkých ingrediencií.
4. Servírujeme posúchy potreté pestom na vrchu s vajíčkom na mäkko, alebo s volským okom.
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte medvedí cesnak, kľudne zameňte za bazalku, alebo petržlen.
· S múkou sa tiež môžete pohrať, zaujímavá je aj cícerová.
· Namiesto vajíčka môžete použiť čerstvý rozdrobený syr, alebo aj zapiecť korbáčiky