Rýchly šošovicový prívarok s čerstvým syrom
Prívarky boli v slovenskej kuchyni základ. Komu sa chce v súčasnosti namáčať fazuľu, šošovicu, alebo babrať sa s dlhou prípravou? Avšak tam kde je problém musí existovať aj riešenie. A tak si stačí vybrať napríklad červenú šošovicu, ktorá je nie len rýchlo hotová, ale aj super chutná a ocenia ju dokonca aj deti. Na dochutenie využijeme majoránku, bobkový list a rascu. Experimentom sa však medze nekladú a kľudne vyskúšajte aj kurkumu, či čili.
1. Rozohrejte si ghee a popražte na ňom cibuľku a cesnak
2. Pridajte červenú šošovicu a 0,5 l vody
3. Šupnite všetko korenie, bobkový list a nechajte povariť
4. Zahustite jedným strúhaným a jedným pokrájaným zemiakom
5. Dolievajte vodu ak treba a dosoľte podľa chuti
6. Servírujte so syrom, alebo slaninkou po 15 minútovom varení, tak aby šošovica neprešla.
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte červenú šošovicu, vyskúšajte žltý hrach
· Ak nemáte maslo alebo ghee, tak použite bravčovú masť
· Ako bonus môžete na koniec zakomponovať kyslú smotanu, ktorá prívarok umocní