Rýchly šošovicový prívarok s čerstvým syrom

Prívarky boli v slovenskej kuchyni základ. Komu sa chce v súčasnosti namáčať fazuľu, šošovicu, alebo babrať sa s dlhou prípravou? Avšak tam kde je problém musí existovať aj riešenie. A tak si stačí vybrať napríklad červenú šošovicu, ktorá je nie len rýchlo hotová, ale aj super chutná a ocenia ju dokonca aj deti. Na dochutenie využijeme majoránku, bobkový list a rascu. Experimentom sa však medze nekladú a kľudne vyskúšajte aj kurkumu, či čili.

1.      Rozohrejte si ghee a popražte na ňom cibuľku a cesnak

2.      Pridajte červenú šošovicu a 0,5 l vody

3.      Šupnite všetko korenie, bobkový list a nechajte povariť

4.      Zahustite jedným strúhaným a jedným pokrájaným zemiakom

5.      Dolievajte vodu ak treba a dosoľte podľa chuti

6.      Servírujte so syrom, alebo slaninkou po 15 minútovom varení, tak aby šošovica neprešla.

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte červenú šošovicu, vyskúšajte žltý hrach
·         Ak nemáte maslo alebo ghee, tak použite bravčovú masť
·         Ako bonus môžete na koniec zakomponovať kyslú smotanu, ktorá prívarok umocní

Čas prípravy: 20min
Počet porcii: 2
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

2PLmaslo Ghee alebo klasické
200gčervená šošovica
1kscibuľa
2kscesnak (strúčiky)
2kszemiaky
rasca, majoránka, čierne korenie, soľ
čerstvý ovčí, kozí syr alebo aj slaninka
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography