Bleskové bryndzáky
Bryndzové halušky sú super. Ale priznajme si, že ich príprava je často dosť zdĺhavá, treba šúpať a strúhať zemiaky, odhadzovať do vriacej vody…Čo ak by sme však našli zrýchlenie, ktoré navyše vôbec neprepchá žalúdok? Múku nám netreba, ani zemiaky. Úplne postačí karfiol a čerstvá bryndza.
1. Polámeme a nakrájame si karfiol na drobné kúsky. Ako keby halušky
2. Vhodíme do vriacej vody a povaríme 7 minút aby nám ostal v strede chrumkavý
3. Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou a prelejeme cez horúci karfiol, ktorý sme vybrali z vody
4. Servírujeme ako bryndzové halušky a ozdobíme čerstvou pažítkou.
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte karfiol, vyskúšajte pokrájať zemiaky, ako keď sa robí zemiakový šalát a tiež uvariť do polomäkka
· Namiesto bryndze sa dá kľudne použiť aj tvaroh, alebo čerstvý kozí syr.
· Namiesto slaniny, jedine oškvarky a cibuľa, nie že vás napadne nejaké tofu.