Bleskové bryndzáky

Bryndzové halušky sú super. Ale priznajme si, že ich príprava je často dosť zdĺhavá, treba šúpať a strúhať zemiaky, odhadzovať do vriacej vody…Čo ak by sme však našli zrýchlenie, ktoré navyše vôbec neprepchá žalúdok? Múku nám netreba, ani zemiaky. Úplne postačí karfiol a čerstvá bryndza.

1.      Polámeme a nakrájame si karfiol na drobné kúsky. Ako keby halušky

2.      Vhodíme do vriacej vody a povaríme 7 minút aby nám ostal v strede chrumkavý

3.      Vymiešame bryndzu s kyslou smotanou a prelejeme cez horúci karfiol, ktorý sme vybrali z vody

4.      Servírujeme ako bryndzové halušky a ozdobíme čerstvou pažítkou.

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte karfiol, vyskúšajte pokrájať zemiaky, ako keď sa robí zemiakový šalát a tiež uvariť do polomäkka
·         Namiesto bryndze sa dá kľudne použiť aj tvaroh, alebo čerstvý kozí syr.
·         Namiesto slaniny, jedine oškvarky a cibuľa, nie že vás napadne nejaké tofu.

Čas prípravy: 15min
Počet porcii: 2
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

1kskarfiol
200gbryndza
200gkyslá smotana
100gslanina
soľ
jarná cibuľka
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography