Syrové rožky

1. Urobíme si kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť asi 1 hodinu.

2. Po vykysnutí z cesta urobíme 6 bochníkov, ktoré postupne vyvaľkáme do kruhu. Kruh potom rozrežeme na 8 dielov a stáčame ich od širšieho konca do stredu – tvarujeme rožky.

3. Potrieme ich  vajíčkom a posypeme rascou, makom, sezamom. Necháme kysnúť, kým sa nám nevyhreje rúra na 180 C.  Potom dáme plech do rúry a pečieme asi 20 minút.

Čas prípravy: 1h 40min
Počet porcii: 30 ks
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

0,5kgpolohrubá múka
250grastlinný tuk
2klsoľ
0,1lmlieko
20gdroždie
1plcukor do kvásku
100gstrúhaný syr
1ksvajce
rasca, mak, sezam
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography