Bryndzové rožky

1. Do mlieka dáme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej, zmiešame s múkou a soľou.

2. Dobre vypracované cesto rozvaľkáme na štvorec bez kysnutia. Vykrojíme trojuholníky, ktoré plníme plnkou z bryndze (bryndza vymiešaná s vajíčkom a pretlačeným cesnakom).

3. Stočíme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a potrieme studenou slanou vodou.

4. Necháme kysnúť, kým sa nám nezohreje rúra na 180 C, potom dáme plech do rúry a pečieme asi 20 minút.

Čas prípravy: 40min
Počet porcii: 30 ks
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

500ghladká múka
1klsoľ
0,1lolej
0,2lmlieko
20gdroždie
250gbryndza
1ksvajce
3ksstrúčik cesnaku
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography