Škvarková nátierka s paprikou a stopkovým zelerom

Ak viete spraviť poriadnu škvarkovú nátierku, tak vaši hostia budú hotoví a môžete si byť istý, že na každú zábavu máte chuťovky vyriešené. Osobne pre najlepší efekt trávenia odporúčam kombinovať len so stopkovým zelerom, ale ak máte radi pravý domáci kváskový chlieb, tak to pre ten zážitok asi naozaj bude stáť. Hlavne ak vylepšíte škvarkovú nátierku o chuťovo ostrejšiu dijonskú horčicu a nasekáte aj zelenej cibuľky a papriky.

1.      Vymixujte škvarky s cibuľou a cesnakom

2.      Pridajte maslo, horčicu a korenie

3.      Prilejte 0,5 ml vody a celé to vyšľahajte

4.      Vmiešajte na drobno rozdrvené uvarené vajíčko

5.      Servírujte s pravým kváskovým chlebom alebo len so zeleninou

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte škvarky, tak škvarková nebude
·         Ak nemáte maslo, alebo ghee, tak nevadí, použite bravčovú masť
·         Namiesto horčice môžete otestovať aj domáci kečup, ale to už bude iná káva

Čas prípravy: 15min
Počet porcii: 2
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

200gškvarky
1ksvajce
1kscibuľa
2kgcesnak (strúčiky)
1PLmaslo alebo Ghee
dijonská alebo plnotučná horčica
soľ, čierne korenie
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography