Škvarková nátierka s paprikou a stopkovým zelerom
Ak viete spraviť poriadnu škvarkovú nátierku, tak vaši hostia budú hotoví a môžete si byť istý, že na každú zábavu máte chuťovky vyriešené. Osobne pre najlepší efekt trávenia odporúčam kombinovať len so stopkovým zelerom, ale ak máte radi pravý domáci kváskový chlieb, tak to pre ten zážitok asi naozaj bude stáť. Hlavne ak vylepšíte škvarkovú nátierku o chuťovo ostrejšiu dijonskú horčicu a nasekáte aj zelenej cibuľky a papriky.
1. Vymixujte škvarky s cibuľou a cesnakom
2. Pridajte maslo, horčicu a korenie
3. Prilejte 0,5 ml vody a celé to vyšľahajte
4. Vmiešajte na drobno rozdrvené uvarené vajíčko
5. Servírujte s pravým kváskovým chlebom alebo len so zeleninou
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte škvarky, tak škvarková nebude
· Ak nemáte maslo, alebo ghee, tak nevadí, použite bravčovú masť
· Namiesto horčice môžete otestovať aj domáci kečup, ale to už bude iná káva