Domáci divinový guláš

Vedeli ste, že guláš vôbec nemusí byť super ťažkým jedlom? Ak totiž vynecháte chlieb, zabezpečíte si dobrú bravčovú masť namiesto oleja a vyberiete fajnú divinu, tak ste vyhrali.

1.     Opražíme cibuľu na bravčovej masti dozlata.

2.     Pridáme mäso a dobre opražíme s cibuľou aj s cesnakom.

3.     Doplníme stopkový zeler a nakrájanú koreňovú zeleninu.

4.     Podusíme 15 minút a poriadne podlejme vodou.

5.     Dochutíme soľou, čili a korením.

6.     Servírujeme v miske a namiesto chleba zajedáme stopkový zeler.

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·       Ak neviete zohnať divinu, tak odporúčam teľacie, alebo hovädzie
·       Guláš môžete doplniť fajným remeselným pivom, alebo kvalitným červeným vínom
·       Čili môžete nahradiť oreganom, alebo tymianom pre zaujímavé chute

Čas prípravy: 60min
Počet porcii: 4
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

500gdivina podľa výberu
100gbravčová masť
2kszemiaky
4kscibuľa
2kscesnak - strúčiky
1ČLmajorán
2ksmrkva
2kspetržlen
čierne korenie
štipka čili
morská soľ
sekaný zelený zeler a vnať
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography