Dolnozemská klobása

Tradičná dolnozemská klobása ja veľmi známa a rovnako tak aj chutná. Pri jej príprave je rozhodujúci pomer použitých surovín a prísad, ale možno ešte viac ich kvalita. Preto je na každom ako k tejto skutočnosti bude pristupovať. Celý proces potom ukončuje údenie a sušenie. To môže rovnako veľmi výrazne ovplyvniť konečnú chuť a kvalitu výrobku.

1. Mäso pomelieme, pridáme jednotlivé ingrediencie a dobre viackrát premiešame.

2. Celú zmes necháme v chlade cez noc odstáť aby sa chute prepojili a mäso odležalo.

3. Na druhý deň všetko ešte raz dobre premiešame a plníme do čriev.

4. Po naplnení dáme klobásy vyúdiť a následne vysušiť.

Čas prípravy: 4h
Počet porcii: 10 kg
Obtiažnosť: náročné

Ingrediencie

5kgbravčové pliecko
4kgbravčový bôčik
1kghovädzie predné
220gcesnak
10gmleté čierne korenie
25grasca drvená
200gmletá sladká červená paprika
20gmleté čili
180gsoľ
15ksčrevá
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography