Svieža divina s bylinkovým maslom a pečeným zemiakom
Môžeme polemizovať aj celé dni, ale podľa mňa patrí divina na vrchol, čo sa výberu mäsa týka. Proste ak chcete dobré a výživné jedlo, tak divina nikdy nesklame. Na druhej strane, nesúhlasím, že vždy musí byť robená na sladko. Potom ľudia zbytočne veci komplikujú rôznymi smotanovými omáčkami a pritom postačí len fajný kus masla a pár byliniek. Inšpirujme sa bravčovou panenkou a pripravme si divinu do ružova.
1. Okoreňte panenku nakrájanú na medailónky pri izbovej teplote
2. Rozohrejte si panvicu na silno
3. Opečte panenku na sucho z každej strany 3 minúty a neustále otáčajte
4. Znížte plameň na minimum a podlejte 1dcl vody
5. Prikryte a poduste 2 minúty
6. Odkryte a pridajte maslo, cesnak a rozmarín
7. Zredukujte na maslovú omáčku a podávajte s opečenými zemiakmi, mladou cibuľkou a čerstvým petržlenom
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte divinu, postup opakujte s bravčovou panenkou alebo použite karé
· Ak nemáte maslo, alebo bylinky, tak použite olivový olej, alebo bravčovú masť a čili
· Ako prílohu môžete okrem zemiakov zvoliť aj cviklu, cuketu, či baklažán