Svieža divina s bylinkovým maslom a pečeným zemiakom

Môžeme polemizovať aj celé dni, ale podľa mňa patrí divina na vrchol, čo sa výberu mäsa týka. Proste ak chcete dobré a výživné jedlo, tak divina nikdy nesklame. Na druhej strane, nesúhlasím, že vždy musí byť robená na sladko. Potom ľudia zbytočne veci komplikujú rôznymi smotanovými omáčkami a pritom postačí len fajný kus masla a pár byliniek. Inšpirujme sa bravčovou panenkou a pripravme si divinu do ružova.

1.      Okoreňte panenku nakrájanú na medailónky pri izbovej teplote

2.      Rozohrejte si panvicu na silno

3.      Opečte panenku na sucho z každej strany 3 minúty a neustále otáčajte

4.      Znížte plameň na minimum a podlejte 1dcl vody

5.      Prikryte a poduste 2 minúty

6.      Odkryte a pridajte maslo, cesnak a rozmarín

7.      Zredukujte na maslovú omáčku a podávajte s opečenými zemiakmi, mladou cibuľkou a čerstvým petržlenom

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte divinu, postup opakujte s bravčovou panenkou alebo použite karé
·         Ak nemáte maslo, alebo bylinky, tak použite olivový olej, alebo bravčovú masť a čili
·         Ako prílohu môžete okrem zemiakov zvoliť aj cviklu, cuketu, či baklažán

Čas prípravy: 20min
Počet porcii: 2
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

300-400gpanenka z jeleňa alebo diviaka
50gmladá cibuľka
200gmladé zemiaky
čerstvý zeler alebo petržlen (na dozdobenie)
pravé maslo
diviačia alebo bravčová masť
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography