Klobása s kapustou a horčicovým dresingom

Nie je klobása ako klobása. V prvom rade treba vybrať pravú domácu kvalitku, ale potom záleží aj na prílohe a ochutení. Ak máte radi ostré chute, tak odporúčam práve dijonskú horčicu, ktorá perfektne zapasuje k lahodnej kapuste, ktorú popražíme s cibuľou, cesnakom a rascou. Kapusty si tak spokojne môžeme dopriať a keď nepreložíme k tomu kilo chleba, tak sa nemusíme báť ani prejedenia.

1.      Na suchej panvici jemne opražíme klobásu

2.      Pridáme 1 lyžicu bravčovej masti na ktorej opražíme cibuľu a cesnak

3.      Prihodíme kapustu, podľa potreby a chuti podlejeme vodou

4.      Ochutíme korením a povaríme 10 minút

5.      Servírujeme na tanier s dijonskou horčicou

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte klobásu, použite slaninu a vegetariáni trebárs huby
·         Namiesto kapusty sa dá použiť len cibuľa s extra dávkou póru
·         Ako skvelý doplnok, môžete pridať nakladané uhorky, alebo aj kremžskú horčicu

Čas prípravy: 15min
Počet porcii: 2
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

200-250gklobása
500gkyslá kapusta
1kscibuľa
2-3kscesnak (strúčiky)
1-2PLbravčová masť
rasca, soľ, čierne korenie a červená paprika
čili (voliteľné)
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography