Klobása s kapustou a horčicovým dresingom
Nie je klobása ako klobása. V prvom rade treba vybrať pravú domácu kvalitku, ale potom záleží aj na prílohe a ochutení. Ak máte radi ostré chute, tak odporúčam práve dijonskú horčicu, ktorá perfektne zapasuje k lahodnej kapuste, ktorú popražíme s cibuľou, cesnakom a rascou. Kapusty si tak spokojne môžeme dopriať a keď nepreložíme k tomu kilo chleba, tak sa nemusíme báť ani prejedenia.
1. Na suchej panvici jemne opražíme klobásu
2. Pridáme 1 lyžicu bravčovej masti na ktorej opražíme cibuľu a cesnak
3. Prihodíme kapustu, podľa potreby a chuti podlejeme vodou
4. Ochutíme korením a povaríme 10 minút
5. Servírujeme na tanier s dijonskou horčicou
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte klobásu, použite slaninu a vegetariáni trebárs huby
· Namiesto kapusty sa dá použiť len cibuľa s extra dávkou póru
· Ako skvelý doplnok, môžete pridať nakladané uhorky, alebo aj kremžskú horčicu