Domáce langoše

1. Kvások: Do misky si dáme trochu teplej vody, droždie (stačí aj polovica), lyžička kryštálového cukru a dobre premiešame. Misku prikryjeme a necháme vykysnúť kvások.

2. Do hrnca (misky-kysky) si dáme 1 kg – múky, 3 lyžičky soli, 2 lyžice pochúťkovej smotany a vodu. Všetko poriadne premiešame a vypracujeme cesto. Keď máme dobre vypracované cesto, tak ho uložíme na teple miesto (kým nám pekne nevykysne).

3.  Z vypracovaného cesta urobíme 15 bochníčkov a potrieme olejom. Bochníčky  poukladáme na sklenú podložku potretú olejom, prikryjeme igelitom a zakryjeme dekou na 20 minút.

4. Bochníčky odokryjeme a po jednom tvarujeme a ťaháme langoše, ktoré pečieme na rozpálenom oleji (Olejom nešetriť! Langoš musí plávať).

5. Horúci langoš hneď potierame cesnakom. Cesnaková pasta: pretlačený cesnak, olivový olej a soľ (podľa chuti).

Čas prípravy: 1h 50min
Počet porcii: 15
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

1kgmúka hladká extra špeciál 00
1ksdroždie
0,25lsmotana pochúťková
1kscesnak
1lolej slnečnicový
1dclolej olivový
100gsoľ
10gcukor kryštálový
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography