Zemiakovo cviklové placky s bryndzovou penou

Klasika je klasika, ale prečo neskúsiť tú našu gastronómiu posunúť o level vyššie. Navyše ak stačí tak málo preto, aby sme sme sa plackami na obed úplne nezabili trávenie? Vyskúšajte namiesto bielej múky cícerovú a investujte do kvalitnej bryndze zo surového mlieka. Žalúdok sa vám odvďačí. A to už ani nehovorím ak vymeníte slnečnicový olej za voňavé Ghee, alebo po našom prepustené maslo. No už mi slina tečie …

Postup prípravy
1.      Postrúhame zemiaky a cviklu na jemno, osolíme a okoreníme

2.      Primiešame vajíčko, cícerovú múku a pretlačený cesnak.

3.      Rozpálime Ghee na strednom ohni, tvarujeme placky a opečieme do chrumkavá

4.      Vymixujeme ingrediencie na bryndzovú penu v mixéri

5.      Servírujeme ako klasické zemiakové placky ozdobené penou a čerstvým petržlenom.

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak neviete zohnať cícerovú múku, tak kľudne použite hladkú špaldovú, alebo kamutovú.
·         Namiesto bryndzovej peny môžete placky dochutiť aj čerstvým kozím , alebo ovčím syrom, či žervé.
·         Červenú repu môžete nahradiť aj cuketou, alebo inou zeleninou, ktorá sa vám dá postrúhať.

Čas prípravy: 15min
Počet porcii: 10-12 ks
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

1kscvikla
2kszemiaky
2ksvajce
6PLcícerová múka
2kscesnak (stúčiky)
1/2ČLmajorán
mleté čierne korenie
čili
morská soľ
Maslo Ghee
100gbryndza
1dclkyslá smotana
1dclsladká smotana
sekaný petržlen
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography