Zemiakovo cviklové placky s bryndzovou penou
Klasika je klasika, ale prečo neskúsiť tú našu gastronómiu posunúť o level vyššie. Navyše ak stačí tak málo preto, aby sme sme sa plackami na obed úplne nezabili trávenie? Vyskúšajte namiesto bielej múky cícerovú a investujte do kvalitnej bryndze zo surového mlieka. Žalúdok sa vám odvďačí. A to už ani nehovorím ak vymeníte slnečnicový olej za voňavé Ghee, alebo po našom prepustené maslo. No už mi slina tečie …
Postup prípravy
1. Postrúhame zemiaky a cviklu na jemno, osolíme a okoreníme
2. Primiešame vajíčko, cícerovú múku a pretlačený cesnak.
3. Rozpálime Ghee na strednom ohni, tvarujeme placky a opečieme do chrumkavá
4. Vymixujeme ingrediencie na bryndzovú penu v mixéri
5. Servírujeme ako klasické zemiakové placky ozdobené penou a čerstvým petržlenom.
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak neviete zohnať cícerovú múku, tak kľudne použite hladkú špaldovú, alebo kamutovú.
· Namiesto bryndzovej peny môžete placky dochutiť aj čerstvým kozím , alebo ovčím syrom, či žervé.
· Červenú repu môžete nahradiť aj cuketou, alebo inou zeleninou, ktorá sa vám dá postrúhať.