Guláš z rúry

Na prípravu potrebujeme nižší hrniec alebo pekáč vhodný do rúry.

1. Na masti si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené od blán a na kocky nakrájané mäso.

2. Upražíme ho, pridáme mletú červenú papriku, lečo aj so šťavou, soľ, čierne korenie, gulášové korenie, rascu, cesnak, feferónku, pridáme surový na jemno nastrúhaný zemiak, premiešame.  Ak je to husté, pridáme trochu vody, zakryjeme pokrievkou a dáme do rúry (180 C). Guláš z bravčového mäsa pečieme približne 1,5 hodiny. Z hovädzieho mäsa približne 2 hodiny.

3. Rúru neotvárame, nemiešame. Potom ju vypneme a necháme tam hrniec ešte 30 min. odstáť.

4. Vyberieme hrniec z rúry a vyskúšame mäso či je už mäkké a či je guláš dosť hustý. Ak treba ešte ho dochutíme a spravíme konzistenciu akú potrebujeme. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Čas prípravy: 2h 45min
Počet porcii: 5
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

1kgbravčové pliecko alebo hovädzí močing
3kscibuľa
1plbravčová masť
1ksfeferónka
2kscesnak - strúčiky
0,7llečo
1kssurový zemiak
1plmletá červená paprika
soľ, rasca, mleté čierne korenie, gulášové korenie
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography