Kapustnica

1. Na masti si speníme cibuľu, pridáme nakrájané bravčové mäso, opražíme, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou.

2. Pridáme  údené mäso v celku, klobásu, soľ, korenie, bobkový list, cesnak, feferónku a na jemno nastrúhaný surový zemiak a varíme až mäso nie je mäkké.

3. Potom mäso a klobásu vyberieme, pokrájame na drobné kúsky, pridáme kyslú kapustu, sušené slivky a namočené suché hríby.

4. Varíme ešte asi 30 min. Podľa chuti dochutíme mletým korením.

Čas prípravy: 1h 30min
Počet porcii: 5
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

500gkyslá kapusta
100gcibuľa
2kscesnak - strúčiky
300gúdené mäso
150gklobása
300gbravčové mäso s kosťou (rebrá)
1plmletá červená paprika
1kssurový zemiak
4kssušené slivky
1ksfeferónka
soľ, mleté čierne korenie, sušené hríby, bobkový list
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography