Šošovicová polievka s údeným mäsom

1. V hrnci si na oleji speníme cibuľu, pridáme 1 PL hladkej múky, mletú červenú papriku spravíme zápražku a zalejeme ju vodou (1,5 l).

2. Do hrnca pridáme umytú a prebranú šošovicu, na kocky nakrájané údené mäso, na kocky nakrájanú zeleninu, pridáme soľ, mleté korenie a môžeme dochutiť vegetou.

3. Na slabom ohni varíme asi 40 min.

Čas prípravy: 55min
Počet porcii: 5
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

200gšošovica
150gúdené mäso
2ksmrkva
1kspetržlen
1/4kszeler
1kscibuľa
1plmletá červená paprika
1plhladká múka
olej
soľ, čierne mleté korenie, vegeta
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography