Melencová polievka

1. Spravíme si zápražku z oleja, cibule, papriky a hladkej múky. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a nakrájané zemiaky.

2. Pokiaľ sa nám uvaria zemiaky spravíme si z vajca a hrubej múky tuhšie cesto z ktorého trháme malé kúsky a robíme malé guličky – melence.

3. Keď sa nám zemiaky uvaria, pridáme melence, prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Môžeme dochutiť aj troškou vegety.

4. Polievku necháme prejsť varom až melence vyjdú na povrch. Odstavíme.

Čas prípravy: 30min
Počet porcii: 4
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

1,2lvoda
3kszemiaky (väčšie)
3ksstručiky cesnaku
1ksvajce
100ghrubá múka
soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej, mletá červená paprika, hladká múka
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography