Hubová máčanka na masle ghee

Pravá hubová polievka vždy zahreje a poteší hladnú dušu každého priaznivca folklóru. Ak ešte využijete vôňu a chuť pravého Ghee, tak sa môžete tešiť na naozaj hlboký zážitok chuti. Aj keď sa to môže zdať na prvý pohľad komplikované, tak máčanku v podstate pripravíte za pár minút. Samozrejme čim lepšie huby zoženiete a  dlhšie ich povaríte, tým lepšiu chuť dostanete.

1.      Rozohrejte si ghee a popražte na ňom slaninku

2.      Pridajte cibuľu, cesnak a popražte 3 minúty

3.      Šupnite vymočené huby a prevarte.

4.      Dolejte vody, okorente a podľa chute pridajte kapustu a klobásu

5.      Povarte poriadne, kľudne aj 2 hodiny

6.      Prilejte sladkú smotanu, pred koncom varenia a nechajte prevrieť

7.      Servírujte s pravým kváskovým chlebom, alebo len tak

Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
·         Ak nemáte huby, tak to nebude máčanka
·         Ak nemáte maslo  alebo ghee, tak nevadí, použite bravčovú masť, len nie rastlinné oleje
·         Smotanu nemusíte použiť, skúste zahustiť strúhaným zemiakom

Čas prípravy: 20min
Počet porcii: 2
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

2PLmaslo Ghee alebo klasické
200gsušené dubáky alebo iné fajné huby
1kscibuľa
2kscesnak (strúčiky)
2dclsladká smotana
50gslanina
100gkapusta (voliteľné)
50gklobása (voliteľné)
soľ, čierne korenie
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography