Hubová máčanka na masle ghee
Pravá hubová polievka vždy zahreje a poteší hladnú dušu každého priaznivca folklóru. Ak ešte využijete vôňu a chuť pravého Ghee, tak sa môžete tešiť na naozaj hlboký zážitok chuti. Aj keď sa to môže zdať na prvý pohľad komplikované, tak máčanku v podstate pripravíte za pár minút. Samozrejme čim lepšie huby zoženiete a dlhšie ich povaríte, tým lepšiu chuť dostanete.
1. Rozohrejte si ghee a popražte na ňom slaninku
2. Pridajte cibuľu, cesnak a popražte 3 minúty
3. Šupnite vymočené huby a prevarte.
4. Dolejte vody, okorente a podľa chute pridajte kapustu a klobásu
5. Povarte poriadne, kľudne aj 2 hodiny
6. Prilejte sladkú smotanu, pred koncom varenia a nechajte prevrieť
7. Servírujte s pravým kváskovým chlebom, alebo len tak
Čo ak nemám doma všetky ingrediencie?
· Ak nemáte huby, tak to nebude máčanka
· Ak nemáte maslo alebo ghee, tak nevadí, použite bravčovú masť, len nie rastlinné oleje
· Smotanu nemusíte použiť, skúste zahustiť strúhaným zemiakom