Hrnčekové knedle
1. Rožky nakrájame na kolieska a obaríme horúcim mliekom tak, aby sa nerozmočili, potom z nich mlieko vytlačíme.
2. Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme do ružova. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.
3. Do misy k rožkom pridáme opraženú slaninu aj s masťou, petržlenovú vňať, krupicovú múku a žĺtky.
4. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k rožkom. Celú masu premiešame.
5. Vnútra hrnčekov na čaj dobre pierkom namastíme a naplníme asi 1 cm pod okraj.
6. Naplnené hrnčeky vložíme do hrnca s vriacou vodou, zakryjeme a varíme asi 20 minút. Voda musí byť asi 1 cm pod okraj hrnčekov.
7. Hotové vyberieme z vody necháme vychladnúť.
8. Nožom opatrne uvoľníme knedlíčky pri okraji a vyklopíme na dosku. Pred podávaním nakrájame asi na 1 cm hrubé kolieska a podávame k omáčkam alebo ku gulášu.