Hrnčekové knedle

1. Rožky nakrájame na kolieska a obaríme horúcim mliekom tak, aby sa nerozmočili, potom z nich mlieko vytlačíme.

2. Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme do ružova. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.

3. Do misy k rožkom pridáme opraženú slaninu aj s masťou, petržlenovú vňať, krupicovú múku a žĺtky.

4. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k rožkom. Celú masu premiešame.

5. Vnútra hrnčekov na čaj dobre pierkom namastíme a naplníme asi 1 cm pod okraj.

6. Naplnené hrnčeky vložíme do hrnca s vriacou vodou, zakryjeme a varíme asi 20 minút. Voda musí byť asi 1 cm pod okraj hrnčekov.

7. Hotové vyberieme z vody necháme vychladnúť.

8. Nožom opatrne uvoľníme knedlíčky pri okraji a vyklopíme na dosku. Pred podávaním nakrájame asi na 1 cm hrubé kolieska a podávame k omáčkam alebo ku gulášu.

Čas prípravy: 40min
Počet porcii: 4
Obtiažnosť: ľahké

Ingrediencie

8ksrožky
0,5lmlieko
2ksvajcia
2plkrupicová múka
100gúdená slanina
petržlenová vňať
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography