Cícerová kaša so zemiakmi

1. Cícer dôkladne umyjeme, dáme na 24 hodín do studenej vody, aby bol dobre zaliaty (cca. 5-8 cm nad cícer).

2. Uvaríme ho vo vode, v ktorej bol namočený, osolíme.

3. Orestujeme nakrájanú cibuľku na bravčovej masti. Aby sa nepripálila, podlejeme troškou vody a necháme ju odpariť, až kým cibuľa nezhnedne.

4. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky, pridáme varený cícer a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili cícer (ak je vody viac, zlejeme ju po odokrytí pokrievky). Osolíme a necháme variť asi ½ hodiny.

5. Keď sa voda odparí, zemiaky s cícerom roztlačíme. Potom pridáme časť orestovanej cibuľky, okoreníme a rozmiešame. Kašu v hrnci neprikrývame, aby neosladla!

6. Kašu podávame so zvyšnou cibuľkou a ako prílohu môžeme servírovať uvarený údený bôčik, opečenú slaninku alebo upečenú klobásu.

Čas prípravy: 30min
Počet porcii: 6
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

250gcícer
400gcibuľa
250gbravčová masť
1kgzemiaky
soľ, čierne korenie
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography