Slivkový páj

1. Cesto vypracovať a nechať v chladničke aspoň hodinu.

2. Cesto rozvaľkáme na kruh cca 25-30 cm, potrieme ho figovým džemom/najlepšie bez cukru/ – okraje nechať voľné, aspoň 3 cm.

3. Na džem položíme slivky poprášené korením do perníkov.

4. Prehrnieme cesto cez náplň, mierne pritlačíme, aby sa záhyby zlepili. Okraje potieram cukrovou vodou a posypem troškou trstinového cukru.

5. Pečiem asi 35 minút.

Za recept ďakujeme kolacebezprace

Čas prípravy: 2h
Obtiažnosť: stredne ťažké

Ingrediencie

150gšpaldová celozrnná múka
40gmleté mandle
90golej – alsan/ maslo/ alebo kokosový olej
1ksvajcia
1PLtrstinový cukor
500gslivky
soľ
korenie do perníkov
comments powered by Disqus

Partneri

  • Powerlogy
  • SME TV
  • Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru
  • LAGO more.than.pure.photography